Maria Sten Lindqvist - Ny VD för Sjökvarteret

Berätta om dig själv

Jag kommer ursprungligen från Korsnäs i Österbotten men flyttade till Åland för 20 år sedan. Jag har en dubbel högskoleexamen i företagsekonomi och ekonomistyrning samt HR och ledarskap. Tidigare har jag arbetat som ekonom, ekonomiansvarig och redosvisningskonsult.

– Privat är segling ett av mina stora intressen. Jag och min man har seglat i över 20 år, så jag skulle säga att jag är en båtmänniska. Vi har en klassisk finsk segelbåt. Den hämtade vi hem från Southhampton i Södra England. Islandshästar är också en stor passion. Jag sitter bland annat med i organisationen som ordnar Nordiska mästerskapen i Islandshästar – i augusti och min fina medryttarhäst tillbringar jag gärna ledig tid med.

Varför sökte du jobbet som vd för Sjökvarteret?

– Därför att jag tycker om hela området och är en person som får saker gjorda och ser saker som skulle gå att fixa till. Jag ser en stor potential i vad området kunde erbjuda besökare.

Hur känns det att du fick jobbet av tolv sökande?

– Det känns jättebra.

Hur bekant är du med Sjökvarterets verksamhet?

– Bara som besökare och så har jag som de flesta andra seglat på Albanus.

Vad har du för visioner?

– Jag vill att Sjökvarteret ska vara en levande plats och min vision är att alla som verkar där ska ha bästa möjliga förutsättningar att göra sitt arbete. Jag vill att det ska vara lugn och ro och att alla känner att de är delaktiga och drar åt samma håll. Där blir det viktigt med gemensam kommunikation.

Har du några mer konkreta planer?

– Det är lite för tidigt att gå in på. Jag vill lägga en bra grund och komma in i allting först.

Hur ser du på att Ålands Sjödagar läggs ner?

– Det har varit ett väldigt omtyckt tillfälle och det skulle vara roligt om något liknande kom tillbaka i framtiden. Men det kommer lite nya evenemang också, till midsommar planerar vi bl.a. ett evenemang för dem som kanske inte har sommarstuga eller båt. Men det kommer mer info framöver.

När börjar du?

Jag har faktiskt börjat redan!

 

Artikeln är skriven av Kevin Eriksson för Ålandstidningen den 22 maj 2022.